Infolinia

Pon-Pt (8:00-16:00)

33 4 989 874

RODO

Klauzula informacyjna dot. przetwarzania danych osobowych w spółce Libra sp. z o.o.


Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych – dalej: RODO) informuję, iż:
Administratorem Państwa danych osobowych jest Libra Sp. z o.o., ul. Rzeźnicza 9, 43-300 Bielsko-Biała, NIP: 7342923421, KRS 125292, e-mail: bb@libra.com.pl, tel: (33) 498 98 82 (zwana dalej: Administratorem)
Cele przetwarzania danych osobowych
Państwa dane są przetwarzane przez Administratora w następujących celach:
1. Zawarcia umowy - w przypadku dokonania zakupu towarów, złożenia zamówienia lub zapytania ofertowego w dowolnej formie, podane przez Państwa dane będą przetwarzane w celu zawarcia umowy sprzedaży, lub w celu podjęcia działań poprzedzających zawarcie umowy, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO (przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy). Dane te będą przechowywane przez okres trwania umowy oraz do 10 lat po jej zakończeniu.
2. Rejestracji w sklepie internetowym - w przypadku rejestracji w sklepie internetowym, podane przez Państwa dane będą przetwarzane w celu utrzymywania profilu na stronie sklepu internetowego, prowadzenia historii zakupów, oraz dokonywania transakcji za pomocą sklepu, na podstawie art. 6 ust. 1 punkt a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów). Dane te będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub do momentu ustania potrzeby przetwarzania, związanej z koniecznością ochrony praw Administratora.
3. Marketingowych – w przypadku wyrażenia zgody na otrzymywanie informacji marketingowych, zapisania się do newslettera, złożenia zapytania dotyczącego produktów Administratora, dane będą przetwarzane w celu przesyłania informacji marketingowych produktów Administratora, na podstawie art. 6 ust. 1 punkt a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów) lub na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Uzasadnionym interesem Administratora w tym przypadku jest chęć marketingu własnego produktów. Dane te będą przetwarzane do momentu wycofania zgody lub zgłoszenia sprzeciwu. Dane będą przetwarzane z uwzględnieniem art. 172 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne.
4. Wypełnienia obowiązków nakładanych na Administratora przez obowiązujące przepisy – w przypadku, gdy jest to konieczne ze względu na obowiązujące regulacje prawne, Państwa dane będą wykorzystywane w celu wywiązania się przez Administratora z nakładanych na niego obowiązków, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO (przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze). Obowiązki te na Administratora nakłada w szczególności ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług, ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. ordynacja podatkowa czy też ustawa z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości. Dane osobowe przetwarzane na tej podstawie będą przetwarzane przez okres, w którym obowiązujące przepisy prawa obligują do przechowywania dokumentacji związanej z nałożonymi obowiązkami. Podanie danych w przypadku wymogu ustawowego opisanego powyżej jest obligatoryjne, jeżeli taki obowiązek wynika z obowiązujących przepisów.
5. Stosowania plików cookies - w przypadku zaakceptowania plików cookies na stronach internetowych Administratora, dane w nich zawarte będą przetwarzane w celu analizowania danych statystycznych bazujących na plikach cookies na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów). Dane te będą przetwarzane do momentu wycofania zgody. Szczegółowe informacje na temat stosowania plików cookies znajdują się w zakładce Cookies na stronie sklepu internetowego.
6. Kontaktowych - w przypadku kontaktu z Administratorem w dowolnej sprawie, dane będą przetwarzane w celu kontaktu z osobami podającymi dane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO (osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów) lub na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Uzasadnionym interesem Administratora w tym przypadku jest chęć kontaktu z klientami i potencjalnymi klientami. Dane te będą przetwarzane do chwili zakończenia potrzeby kontaktu przez obydwie strony lub do momentu cofnięcia zgody.
7. Analizy sprzedaży – Państwa dane mogą być wykorzystywane do analizy sprzedażowej, prowadzenia statystyk, prowadzenia historii sprzedaży oraz badania poziomu satysfakcji klientów na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Uzasadnionym interesem Administratora w tym przypadku jest potrzeba dokonywania analizy rynku. Dane te będą przetwarzane do momentu zgłoszenia sprzeciwu lub ustania potrzeby dokonywania analizy rynku.
8. Dochodzenia roszczeń – Państwa dane mogą być wykorzystywane również w celu dochodzenia uzasadnionych roszczeń przez administratora oraz prowadzenia ewentualnych postępowań sądowych, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO (przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora). Interesem realizowanym przez Administratora jest w tym przypadku ochrona własnych praw i ich dochodzenie. Dane będą  przetwarzane przez okres, w którym Administrator może dochodzić swych roszczeń.

Dobrowolność podania danych i sposób ich pozyskania
Podanie danych jest dobrowolne, jednak  ich niepodanie będzie skutkowało odpowiednio brakiem możliwości:
•    zawarcia umowy
•    rejestracji w sklepie internetowym
•    otrzymywania informacji marketingowych
•    kontaktu

Odbiorcy danych osobowych
Podmiotami, którym przekazywane będą Państwa dane osobowe mogą być:
a) kontrahenci Administratoa (w tym: Signify Poland Sp. z o.o., Schneider Electric Polska Sp. z o.o.) – dane przekazywane będą w celu prowadzenia analizy rynku oraz sprzedaży
b) dostawcy systemów informatycznych oraz podmioty świadczące szeroko pojęte usługi IT, dostawcy systemów informatycznych (w tym: Absysco sp. z o.o., Sare S.A., Comarch S.A.), a w zakresie plików cookies - Google LLC.
c) podmioty świadczące na rzecz Administratora usługi kadrowe, księgowe, badania jakości obsługi, analizy rynku, dochodzenia należności, usługi prawne,
d) operatorzy pocztowi i kurierzy,
e) operatorzy systemów płatności elektronicznych oraz banki w zakresie realizacji płatności,
f) organy uprawnione do otrzymania Państwa danych osobowych na podstawie przepisów prawa.

Informujemy, że Państwa dane osobowe nie będą  przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej oraz, że nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.

Państwa prawa
W zależności od celu przetwarzania, mają Państwo prawo do żądania od Administratora dostępu do danych osobowych, które Państwa dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub wystąpienia z żądaniem ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do uzyskania kopii danych lub żądania ich przeniesienia.
W dowolnym momencie przysługuje Państwu prawo do cofnięcia wyrażonych zgód, co nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano do czasu ich cofnięcia. Dane osobowe będą przetwarzane do momentu cofnięcia zgody.
Informujemy również, że w zakresie ochrony danych osobowych przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego- Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Waluty
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl